Projecten
De Grote Manipulatie
Klik op de afbeelding en bekijk Majo’s film
over de grote Manipulatie
grotemanipulatie
Home            Biografie            Schilderijen            Majisme           Exposities            Media            Foto’s             Contact

Het Majisme wil gezien worden als meer dan slechts een schilder- of kunststijl.
Het Majisme is een schreeuw. Als ik zeg schreeuw, dan bedoel ik een schreeuw uit wanhoop en woede tegen de achteruitgang van onze vrijheid van gedachte en vrijheid van expressie.
We leven in een tijd waar de kunstenaar, symbool van vrijheid en creativiteit, gedwongen wordt te buigen voor bepaalde gevestigde orden, die gecreëerd zijn om shockeren te voorkomen, te kneden en vormen, te uniformeren, te minimaliseren om uiteindelijk te laten verdwijnen. Het Majisme is precies het tegenover-gestelde en wil de gevestigde orde breken. Zoals Socrates zei: “De geesten bevallen”.
Het Majisme bestaat ook om mensen, die weigeren te erkennen dat kunst niet alleen te vinden is in de musea, te laten zien dat kunst en kunstenaars overal om ons heen aanwezig zijn.
Het Majisme wil positiviteit en creativiteit openbaren, dat bij ieder mens diep van binnen bestaat.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Majisme

Een Majist zijn, betekent het beste van jezelf te geven en uiteindelijk creativiteit te zien springen zonder taboe, zowel in de keuze van een kunstwerk als in de te gebruiken materialen. Het Majisme is tevens een manier van leven en denken en, indien mogelijk, het verwijderen van de restricties die zijn opgelegd door het ‘arto-castrateur’-systeem, dat de voorkeur geeft aan de volgzame en onderdanige upper-class.
Een Majist is een rebel in zijn kunst en in zijn manier van leven; een Majist is iemand die hunkert naar vrijheid en rechtvaardigheid.  Een Majist is een kunstenaar met veel talent die crepeert van de honger in de straat. Een Majist is een kunstenaar die met heel zijn ziel vecht om aan de kunst zijn voorbestemde plaats terug te geven. Een plaats die nooit verlaten had moeten worden.

Het Majisme dwingt ons om bewust te worden van alleen maar kunst; alleen het allermooiste van alle menselijke creaties kan onze wereld nog redden.  Wij zijn Majisme, jij bent Majisme.
Ja, jij de kunstschilder, de zanger, de beeldhouwer, de muzikant, de kunstenaar die weigert academisch correct te zijn en ons de meest intense emoties in ons gezicht gooit zonder stroperige bourgeoisie voorbereiding, alleen maar om ons kunst te laten zien in zijn naakte maagdelijkheid.

Majo

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2014 Majo